DE
BROEDERS

HET COLLECTIEF ACHTER
DE BOURGONDISCHE BROEDERS
Broeder Ernst

ERNST PIETERSZ

"HALVE DUUTSER"

Van huis uit schilder, de benjamin en het best bewaarde geheim van de Bourgondische Broeders. Ook voor ons. Vanwege de liefde vaak in Duitsland te vinden. Plaveit in feite de weg voor toekomstige exportplannen. Want als we ons bier ooit in een buitenland gaan verkopen, dan aan onze Nachbarn im Osten. Hoewel we het Reinheitsgebot respecteren, komt er een tijd, dat ook in de Heimat kruiden en dus extra smaak aan het bier mogen/mag worden toegevoegd.

Broeder Herbert

HERBERT PIETERSZ

"SATUDARAH"

Baken van rust in ons af en toe overenthousiaste biergenootschap. Brengt niet alleen jaren aan levenservaring mee, maar ook zijn Indische achtergrond. Dit komt van pas als we weer eens met kruiden en specerijen aan het experimenteren slaan. Van alle broeders degene die het best met een schroevendraaier uit de voeten kan. Heeft in zijn arbeidzame verleden aan koel- en vergistingstanks gewerkt, waar we nu alleen nog maar van kunnen dromen.

Broeder Jurgen

JURGEN SCHENK

"KARL LAGERFELD"

De bewaker van onze huisstijl/het logo en tevens stijlgoeroe. Maar dan zonder mal staartje en kekke zonnebril. Desondanks minstens zo cool. En niet alleen vanwege zijn dagelijks werk bij een regionale grootmacht op het gebied van koeltechniek. Bedenker van de onmiskenbaar Achterhoekse namen voor onze bieren en bevlogen tekstdichter. Heeft een fotografisch oog voor detail en een engelengeduld, met maar één doel: absolute perfectie. Bovenal liefhebber van een goed gebrouwen glas bier.

Broeder Martijn

MARTIJN HARBERS

"THE WIZZKID"

Het digitale brein van de Bourgondische Broeders. Verantwoordelijk voor de website, social media en andere modernismen, waar we ook in de Achterhoek niet aan ontkomen. Beschouwend en kritisch, ook op onze tussenbrouwsels; terwijl de rest verblind door enthousiasme van mening was dat “we er al waren”. Ook daarom een belangrijke schakel op weg naar bieren die het predicaat Bourgondisch Bier verdienen.

Broeder Marc

MARC DANIEL

"HEISENBERG"

De Walter White van de Bourgondische Broeders. Deze kalende vijftiger staat met zijn leren schort en de “Kim Hollands” (onze vakterm voor de karakteristieke groene brouwhandschoenen) vooraan bij de brouwketel, om van een onnavolgbare mengeling aan moutsoorten, hopvariëteiten, geurende kruiden en ontembare gisten de meest uiteenlopende bieren te brouwen. Is de cijferaar die graag alles tot in detail vastlegt. In het dagelijks leven beroepsmatig belastingadviseur, wat ook leuk is.

Broeder Ruben

RUBEN BUSCH

"DE REGISSEUR"

Ziet er niet alleen uit als Martin Koolhoven, maar heeft de commerciële touwtjes minstens zo strak in handen. Gepokt en gemazeld in de voedingsindustrie. Met een netwerk waar zelfs wij nog regelmatig U tegen zeggen. Verkoopt, als het moet, duivelse spareribs aan de inkoopcoöperatie van het kalifaat. Heeft van ons allen de beste looks als bierbrouwer, zodat hij dan ook het vaakst “buiten mag spelen” om ons bier te promoten en uiteindelijk te verkopen. De ketel moet immers wel dampen.