DE ACHTERHOEK

'T GIF MAOR ENEN ACHTERHOOK

De Achterhoek, wat eigenlijk “afgelegen hoek” betekent, is het noordoostelijkste deel van Gelderland met een duidelijke noordgrens (Twente), oostgrens (Duitsland) en de IJssel als scheidslijn in het noordwesten. Naar het zuidwesten toe, wordt het allemaal wat minder scherp. Geeft niks, hebben wij ook wel eens. Ook zonder bier.

Kenmerkend voor de Achterhoek is het coulissenlandschap, de kleinschaligheid, het noaberschap en de hang naar ambacht en tradities. Terug naar de menselijke maat, elkaar groeten en helpen, ook als er geen geld aan te pas komt, jezelf niet anders voordoen dan je bent. Kijk, daar worden wij blij van.

Het ambachtelijk maken van een product waar we trots op zijn, met eerlijke ingrediënten, in samenwerking met noabers zonder dubbele agenda, dat is waar de Bourgondische Broeders voor staan.

Omdat we trots én zuinig zijn op onze mooie Achterhoek werken we, als het even kan, met lokale partners en ingrediënten uit de streek. Bij voorkeur geteeld en verbouwd met respect voor mens en milieu. Soms kan het niet anders, dan moeten we op zoek naar alternatieven. Kardemom groeit nu eenmaal helaas niet in het Vragenderveen.